Twee van de belangrijkste doelstellingen van Personenvervoer Van Dijk zijn om zich te onderscheiden met kwaliteit en milieu vriendelijk vervoer. Personenvervoer Van Dijk heeft oog voor de maatschappelijke ontwikkelingen met betrekking tot milieuvriendelijk vervoer. 

Inmiddels rijdt een deel van onze voertuigen op groen gas. Dit groen gas bestaat uit aardgas dat volledig wordt gecompenseerd door in Nederland opgewekt biogas waardoor het vervoer CO2 neutraal is. Verder is een groot deel van ons wagenpark uitgerust met roetfilters en is er bij de opleiding van onze chauffeurs aandacht voor het nieuwe rijden.

Op het gebied van kwaliteit besteed Personenvervoer Van Dijk veel aandacht aan de opleiding van haar personeel. Een groot deel van de chauffeurs zijn naast de basisopleiding in het bezit van de CCV diploma’s doelgroepenvervoer en sociale vaardigheden. Alle chauffeurs zijn in het bezit van het EHBO / LRH diploma's. De chauffeurs worden jaarlijks bijgeschoold op de belangrijkste gebieden van hun werkterrein.

De kwaliteit wordt gewaarborgd door onder andere de certificering volgens het TX- keurmerk.